Tørverøget whisky aftappes typisk i en ung alder hvor den rå karakter er mest intakt, og det er også hvad Laphroaig er bedst kendt for. Når det er sagt, så er der ingen tvivl om at Laphroaig også er eminent på sine ældre dage, hvilket også er grunden til at Laphroaig i 2009 udskiftede deres 15-årige aftapning med denne 3 år ældre sag. 18 år er lang tid på Islay, og giver den rå tørverøg rundede kanter og en mere raffineret kompleksitet. Derudover får havluften i destilleriets lagerhuse virkelig lov til at gøre sig bemærket gennem egetræsfadene, og der er en stærk maritim indflydelse i whiskyen. Der hersker dog ingen tvivl om at det er Laphroaig man drikker, og de velkendte medicinske og tjæreagtige noter er stadig på deres plads. Whiskyen er aftappet ved 48% for at give lidt ekstra spark i smagen, og er ikke koldfiltreret. Ganske enkelt et mesterværk i Islay whisky.